Терехов обіцяє заблокувати будівництво торгового центру біля пам'ятника закоханим

Секретар міськради відреагував на інформацію про будівництво торгового центру в сквері.

Ігор Терехов вважає планований торговий центр на місці пам'ятника закоханим "недоречною будовою", яка буде спотворювати Харків.

Біля станції метро "Архітектора Бекетова" не будуватимуть торгово-офісний центр. Про це повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

"Площа Архітекторів і фонтан, який знаходиться на ній — одна з візитівок міста Харкова, одне з улюблених місць прогулянок не тільки харків'ян, але і туристів. І псувати це місце будівництвом чергового торгового центру я не дозволю. Вже дав вказівку відповідним службам про скасування цього будівництва", — написав Терехов на своїй сторінці Telegram.

На його думку, Харків повинен бути комфортним для жителів містом, а торгово-офісний центр на місці скверу стане недоречним і спотворює його будовою.

Як писав KHARKIV Today, раніше Харківський антикорупційний центр з посиланням на кадастрову карту України заявив про намір Харківської міської ради побудувати  торгово-офісний центр в сквері Бекетова навколо пам'ятника закоханим.

У минулому році в сквері проводили косметичний ремонт. Зараз територія скверу розділена на дві земельні ділянки. Обидві мають цільове призначення — для будівництва торгово-офісного центру з підприємством громадського харчування, з урахуванням реконструкції пам'ятника закоханим.