Терехов назвав тепломережі "чорною дірою"

Секретар Харківської міськради хоче, щоб підприємство перестало бути збитковим.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов назвав генерального директора КП "Харківські тепломережі" Сергія Андрєєва "вчорашнім днем" і повідомив, що його місце займе кризовий менеджер.

Це повинно вивести підприємство на нормальний рівень рентабельності, розповів Ігор Терехов під час брифінгу.

"Весь час надаємо фінансову підтримку, я вже називаю його [КП "Харківські тепломережі"] чорною дірою, такого більше не буде ... Змінимо повністю менеджмент і виведемо це підприємство зі збиткового в нормальне підприємство", — пояснив секретар Харківської міськради.

Терехов уточнив, що розуміє ризики, пов'язані зі зміною керівництва в період опалювального сезону.

"Сьогодні я керую містом Харковом і вважаю, що Андрєєв — це вже вчорашній день. Є дві кандидатури, серйозні кризові менеджери. Я усвідомлюю, що ми це робимо під час опалювального сезону. Я розумію ризики, технічна частина вона залишається, там нормальні люди, нормальні хлопці", — повідомив він.

Крім цього, секретаря Харківської міськради не влаштовує відсутність тепла в деяких будинках, кількість аварійних розриттів в місті і затяжний старт опалювального сезону. Він анонсував аудит на підприємстві.

"Заходить новий менеджмент. Ясна річ, що аудит має бути проведений. Потрібно ж стартувати з чогось. Як будь-який кризовий менеджер, поважаючий себе, що повинен зробити, він повинен провести аудиторську перевірку, подивитися активи, подивитися пасиви, зробити баланс прибутковості і заборгованості. Технічний аудит повинен бути проведений, що працює, що не працює", — розповів Терехов.

Нагадаємо, 5 січня Терехов звільнив генерального директора КП "Харківські теплові мережі" Сергія Андрєєва з посади. За його словами, підприємство не показало позитивних результатів.