Терехов хоче залишити Жукова на карті Харкова

Секретар Харківської міськради пропонує тим, кого це не влаштовує, звертатися до суду.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов не підтримує перейменування проспекту і школи №127, які носять ім'я радянського маршала Георгія Жукова.

15 лютого Ігор Терехов повідомив про своє ставлення до Георгія Жукова на пресконференції партії "Блок Кернеса — Успішний Харків", передає "Суспільне". 

"Я проти цього [перейменування — ред.]. Я вважаю, що у нас було і буде увічнення пам'яті маршала Жукова як героя війни, який, дійсно, був, як кажуть, маршалом перемоги, а його хочуть сьогодні прив'язати до тих партійних регалій, які у нього були", — розповів секретар Харківської міськради.

Він називає радянського маршала "видатним воєначальником" і пропонує звертатися до суду тим, хто за перейменування.

"Я можу сказати, що я вивчав біографію маршала Жукова і можу сказати, що це видатний воєначальник, був переможений фашизм і нацизм. Тому сьогодні перейменовувати проспект у мене немає намірів, перейменовувати школу я теж не маю намірів. Нехай хто цього потребує, йдуть до суду", — пояснив Ігор Терехов.

Як писав KHARKIV Today, школа, яка носить ім'я Георгія Жукова, працює в районі Холодної гори. Проєкт "Декомунізація. Україна" звернувся до Міністерства юстиції. Там повинні провести правову експертизу, щоб з'ясувати, чи відповідає вимогам закону про декомунізацію найменування юридичної особи. Якщо воно не відповідає, то Мін'юст звернеться до суду з вимогою анулювати його юридичну реєстрацію.

Нагадаємо, 11 лютого Верховний Суд відхилив скаргу Харківської міськради в справі про перше перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова в Харкові.