Телефонний шахрай обдурив жителів Харківської області на 70 тисяч гривень

Зловмисник примудрявся займатися шахрайством, перебуваючи за ґратами.

Ув'язнений дзвонив потенційним жертвам, запевняючи, що їхні родичі "потрапили в біду" і виманював гроші.

Чоловікові повідомили про підозру у восьми кримінальних провадженнях. Загальний збиток від його дій склав 71 тисячу 700 гривень. Викрили телефонного шахрая поліцейські Харківської області.

Повідомляється, що 24-річний житель Луганської області, який відбуває покарання в Торецькій виправній колонії (Донецька область), дзвонив потенційним жертвам під приводом того, що їхні родичі в біді і, застосовуючи інші шахрайські схеми, виманював гроші. Постраждалі, перебуваючи в стані афекту, перераховували на його рахунок чималі суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові викрили фейкового співробітника Генпрокуратури

18 серпня телефонному шахраєві повідомили про підозру у вчиненні злочинів за ч.2 ст.15 ч.2 ст. 190 (замах на шахрайство), ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Копи перевіряють причетність чоловіка до скоєння аналогічних злочинів.

Нагадаємо, інтернет-шахрай з Харкова виманив у довірливих українців 100 тисяч гривень. Чоловік "продавав" через інтернет будівельні і побутові інструменти. Після того, як покупці перераховували передоплату за товар, продавець змінював номер телефону.