Суддю з Харківської області відрядили до Станично-Луганського райсуду, який не працював шість років

Станично-Луганський районний суд припинив роботу в 2014 році, коли його обстріляли бойовики.

Суддю з Чугуївського міського суду Олену Дьоміну відправили у відрядження на один рік.

3 грудня Станично-Луганський районний суд Луганської області відновить роботу після шести років перерви. Здійснювати правосуддя в ньому будуть дві судді — Олена Дьоміна з Чугуївського міського суду Харківської області та Олена Попова — Сватівського райсуду Луганської області. Про це повідомили на сайті суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян будуть судити служителі Феміди з інших міст

Відзначимо, в 2014 році бойовики пошкодили обстрілами будівлю Станично-Луганського районного суду. Крім того, було знищено майно і частково документацію суду. Через це суд закрився на шість років. Відновлювати його почали з 2018 року. Завершили реконструкцію в червні 2020 року.

Згідно з декларацією, в минулому році Дьоміна отримала в територіальному управлінні Державної судової адміністрації в Харківській області 487 452 гривень. На банківських рахунках вона зберігає понад 140 тисяч гривень.

У чоловіка судді є два авто — Hyundai Accent 2013 року випуску за 118 300 гривень і "ВАЗ 111840" 2008 року випуску, вартість якого не вказана. Також він — власник двох квартир в Станично-Луганському районі. У Дьоміної є право користування квартирами в Чугуєві і в Харкові, право власності третьої особи на квартиру в Харкові.