Суд зобов'язав фірму повернути харківській лікарні три мільйони гривень за альбоми для новонароджених

Господарський суд Харківської області скасував договір про закупівлю фотоальбомів.

Фірма привласнила гроші, але альбоми для новонароджених так і не поставила лікарні. Суд вирішив, що головлікар і підприємець ввели таким чином в оману міськраду як розпорядника бюджету.

Господарський суд Харківської області визнав недійсним договір про закупівлю харківською лікарнею восьми тисяч альбомів для новонароджених у фірми і зобов'язав повернути три мільйони гривень. Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що підприємець надав підроблену накладну, по якій передав медичній установі альбоми. Головний лікар підписав акт прийому-передачі і платіжне доручення, на підставі чого перерахували гроші.

"Зазначений договір на закупівлю товару укладено сторонами з метою введення в оману Харківської міської ради як органу місцевого самоврядування та головного розпорядника бюджетних коштів Харкова для приховування справжніх намірів учасників угоди, а саме протиправного заволодіння бюджетними коштами", — відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, в жовтні 2020 року обвинувальний акт до суду направили стосовно підприємця, який уклав з лікарнею договір про постачання альбомів за ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, також обвинувальний акт до суду направили щодо головлікаря лікарні, який "купив" за три мільйони гривень фотоальбоми.