Суд відправив до СІЗО підозрюваних у викраденні і побитті підлітка в Харкові

Один з підозрюваних частково визнав провину, другий стверджує, що винен сам потерпілий.

Один з підозрюваних частково визнав провину, другий стверджує, що винен сам потерпілий.

Сьогодні, 11 травня, Орджонікідзевський районний суд Харкова обрав для двох підозрюваних у викраденні, зґвалтуванні і жорстокому побитті 17-річного хлопця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

32-річний Дмитро Бєлєвцов і 38-річний Володимир Казбан, яких затримали 9 травня, за рішенням суду будуть знаходитися в Харківському СІЗО №27.

Нагадаємо, побитого підлітка знайшли на зупинці на Рогані 6 травня.

Запобіжний захід обирали дві різні колегії суддів. Обидва засідання почалися із запізненням на три години. Прокурор просив провести їх в закритому режимі, проте адвокат потерпілого Євген Мельниченко наполягав на присутності журналістів.

Раніше KHARKIV Today писав про те, що один з нападників, Володимир Казбан, частково визнав свою провину. Він сказав, що захищав доньку. Другий — Дмитро Бєлєвцов — звинуватив потерпілого. Сказав, що вони заступилися за дівчинку, яку переслідував підліток.

Затриманим пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, ч. 2 ст. 127 (незаконне позбавлення волі), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.