Суд відмовився закрити справу про невиплату кредиту в 20 мільйонів євро за парк Горького

На засіданні 14 грудня суд відхилив клопотання КП "Харківський метрополітен" про закриття провадження у справі.

Сторона банку вважає, що розгляд справи затягується.

У понеділок, 14 грудня, в Господарському суді Харківської області відбулося чергове підготовче засідання за позовом АТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" до КП "Центральний парк культури і відпочинку ім Горького" про стягнення заборгованості за кредитним договором. У засіданні брали участь представники банку і КП "Харківський метрополітен", який виступав в якості майнового поручителя по кредиту.

Як повідомив після засідання представник банку Сергій Денисенко, суд відхилив клопотання КП "Харківський метрополітен" про закриття провадження у справі.

"Також суддя вирішив призначити по справі колегіальний розгляд. Справа буде розглядатися колегією з трьох суддів. У зв'язку з цим справу направлено на автоматичний розподіл, будуть визначені судді, які будуть брати участь в розгляді справи", — зазначив юрист.

За словами Денисенка, суддя може призначити колегіальний розгляд, якщо вважатиме, що справа надто складна.

"Підготовче засідання буде проходити ще близько двох місяців. Вважаю, що затягується розгляд справи", — зазначив представник позивача.

Дата нового засідання поки невідома, але, на думку представника АТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", пройде воно, ймовірно, вже після Нового року.

KHARKIV Today раніше писав про те, що  представники парку Горького хочуть експертизу боргу в чверть мільярда гривень.

Нагадаємо, що 10 вересня "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" подав до Господарського суду Харківської області позов щодо Центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького і Харківського метрополітену про стягнення з них на користь банку заборгованості за кредитним договором про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії від 2011 року в розмірі 6 560 797,62 євро і 52 768 160,49 гривні.

Йдеться про кредит, який міська влада взяла на реконструкцію парку Горького. Сума кредиту склала 20 мільйонів євро — частину отримали в гривнях, частину — в євро. Харківський метрополітен став майновим поручителем. Крім нього, під заставу було віддано інші приміщення. Кредит планували виплатити за чотири роки, проте весь цей час парк платив тільки відсотки, а тіло кредиту — ні.