Суд в Харкові відхилив апеляцію у справі "трамваї по шість"

Під час онлайн-засідання апеляційного суду 15 грудня колегія залишила в силі рішення суду першої інстанції про закриття провадження у справі про підвищення вартості квитків в наземному міському електротранспорті.

Юристи Харківського антикорупційного центру готують касацію   вважають, що суд відхилив їх апеляцію з порушенням процедури.

Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив апеляційну скаргу "Харківського антикорупційного центру" про законність рішення виконкому міськради про підвищення ціни на проїзд в наземному електротранспорті (трамваї та тролейбуси) в лютому 2019 року. Про це  "ХАЦ" у вівторок, 15 грудня, повідомив у себе на сторінці в Facebook — в день прийняття судом цього рішення.

Засідання проходило в режимі відеоконференції, колегія суддів залишила в силі рішення суду першої інстанції про закриття провадження у справі про оскарження нових тарифів.

"З рішенням суду ми не згодні, будемо подавати касацію. Рішення про підвищення тарифів в лютому 2019 року було прийнято з порушенням процедури, а тому є незаконним. Звідси випливає те, що з лютого 2019 року по березень 2019 року, коли наступне рішення про підвищення тарифів було прийнято відповідно до необхідних процедур, гроші за проїзд по завищеній ціні з харків'ян брали незаконно", — заявив юрист "ХАЦ" Володимир Рисенко.

Слід зазначити, що  станом на 15 грудня справу про законність прийнятого міськрадою рішення про нові тарифи в харківській підземці з 5 до 8 гривень знаходиться у Верховному Суді і незабаром там же почнуть розглядати справу про законність прийняття рішення про підвищення тарифів в наземному транспорті з 4 до 6 гривень.

KHARKIV Today раніше писав про те, що проїзд в трамваях і тролейбусах подорожчав з чотирьох по шести гривень в лютому 2019 року. Рішення муніципалітету в суді оскаржили представники "Харківського антикорупційного центру". На час розгляду справи по суті вони просили призупинити дію нових тарифів. Суд задовольнив їхнє звернення, однак мерія не стала виконувати рішення.