Суд над Кернесом перенесли вдесяте

Підготовче засідання призначили на кінець листопада.

У Київському районному суді Полтави з кінця лютого переносять підготовче засідання у справі про тортури і позбавлення волі людини за звинуваченням Геннадія Кернеса і його охоронців.

Чергове засідання, призначене на 2 жовтня, не відбулося. Учасники процесу не приїхали через карантин, і засідання перенесли. Про це повідомили в Київському районному суді Полтави.

Наступне судове засідання має відбутися 20 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Так надовго не зникав навіть Кім Чен Ин: Геннадія Кернеса не бачили більше місяця

Відзначимо, у Геннадія Кернеса підтвердили коронавірус, і з 16 вересня він госпіталізований в берлінську клініку "Шаріте". Партія "Блок Кернеса — Успішний Харків" висунула його кандидатом на пост мера Харкова. Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Нагадаємо, підготовче засідання по обвинуваченню Харківського міського голови та його охоронців в районному суді Полтави мало відбутися 28 лютого. Однак через карантин його перенесли на 20 березня, потім на 8 і 29 квітня, 22 травня, 12 червня, 10 липня, 14 серпня і 11 вересня.

Як писав KHARKIV Today, 31 січня Апеляційний суд Полтави прийняв рішення повернути справу за обвинуваченням Кернеса до суду першої інстанції - Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийнято через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката.