Суд дозволив харків'янам ходити на сесії міськради

Позов до суду подавали представники Харківського антикорупційного центру.

5 лютого суд частково задовольнив позов Харківського антикорупційного центру до Харківської міськради.

Згідно з рішенням Харківського окружного адміністративного суду, на сесіях Харківської міськради може бути присутнім будь-який громадянин. Хоча після оголошення рішення суду представники ХАЦ в цьому сумнівалися. Про це KHARKIV Today повідомив член ХАЦ і депутат Харківської міськради Ігор Черняк.

"Вчора ми не бачили самого тексту рішення, суддя зачитував його вголос. Представники, які в суді були, не до кінця розчули, що вона саме задовольнила. А сьогодні вже отримали на руки рішення і ось ті ключові моменти, які стосуються доступу в міськраду, судом були задоволені ",  —  пояснив Черняк.

Він уточнив, обмеження, передбачені Харківською міськрадою, суд визнав незаконними.

"Рішення поки що  не вступило в законну силу. Проблема в тому, що міськрада завжди в таких питаннях йде до кінця. Тут коректно говорити, що рішення вступить в силу після апеляції, тому що фактично з імовірністю 100% це рішення буде оскаржене. Якщо ж рішення не буде оскаржене, то воно через 30 днів вступає в законну силу ", — розповів депутат міськради.

Член ХАЦ додав — рішенням суду задоволені. "Це те, про що ми говорили в міськраді багато років, те, чого ми домагалися. Але оскільки в міськраді нас не чули, то ми змушені були піти в суд", —  підкреслив Черняк.

Нагадаємо, 16 жовтня 2019 року на сесію міськради не пустили харків'ян, які прийшли до будівлі мерії . Для вирішення проблеми доступу до сесій Харківської міськради, ХАЦ подав адміністративний позов про скасування незаконних норм Регламенту.