Станція, проспект, пам'ятник і "почесний": як планують увічнити Кернеса

Скульпторам доручили розглянути кілька локацій.

Сьогодні борт з тілом Геннадія Кернеса приземлиться в Харкові.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов розповів, що розглядається вже чотири варіанти увічнення пам'яті п'ятого мера Харкова Геннадія Кернеса. Пропонується назвати його ім'ям станцію метро, ​​вулицю, встановити пам'ятник і посмертно присвоїти йому звання почесний.

"Про присвоєння звання Почесного громадянина Харкова виступлю з такою ініціативою. Я вважаю, що Геннадію Адольфовичу потрібно присвоїти таке звання. Колись він мені сказав — настане час, ти мені присвоїш. Те, що стосується пам'ятника, я вважаю, що це наш святий обов'язок . Ми винесемо це питання, кілька є локацій. Я вважаю, що всі городяни повинні взяти участь в обговоренні, яким він повинен бути. Ми максимально врахуємо всі пропозиції і покажемо, що ми будемо робити. Це наш святий обов'язок, щоб в Харкові з'явився проспект або вулиця, яка названа ім'ям Кернеса. Опрацьовуємо це питання. Ми зараз обговорюємо, щоб одній зі станцій метро теж присвоїти ім'я. Стільки, скільки він зробив для розвитку метро, ​​ми зобов'язані увічнити його пам'ять. Ми не будемо говорити, яку станцію ми перейменуємо, але це наш святий обов'язок", — сказав під час прес-конференції Терехов.

Він не уточнив, про яку станції метро йдеться — одну з 30-ти діючих чи двох проєктних.

Як писав KHARKIV Today, 17 грудня вночі помер Харківський міський голова Геннадій Кернес. Про це повідомив його друг Павло Фукс, а також Родіон і Оксана Гайсинські. Причиною стали серйозні ускладнення від коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму.

В цей же день харків'яни стали відправляти петиції на ім'я президента про присвоєння Кернесу звання "Герой України" і зведення пам'ятника. Секретар Харківської міськради повідомив, що Кернесу планують присвоїти звання Почесного громадянина Харкова. Також на його честь хочуть назвати один з проспектів і звести пам'ятник.