Стало відомо, яким буде нове відділення в харківській "інфекціонці"

Відділення інтенсивної терапії буде розраховане на 20 ліжок.

Нове відділення інтенсивної терапії для хворих коронавірусом планують розгорнути на п'ятому поверсі обласної інфекційної лікарні. Для доставки пацієнтів передбачений окремий ліфт.

Проєкт нового відділення інтенсивної терапії показали голові Міністерства охорони здоров'я Максиму Степанову, передає сайт Харківської ОДА.

"Згідно з планом, тут будуть розміщені 20 ліжок. Ми враховуємо побажання лікарів, які для зручності обслуговування пацієнтів наполягають на закупівлі однотипного медичного обладнання, зокрема — апаратів ШВЛ", — повідомив заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов: Харківська область може опинитися в більш суворій зоні карантину

Також проєкт передбачає об'єднання двох палат з одним медсестринським постом, обладнання санпропускника та інших медичних кабінетів, в тому числі, власної операційної.

За словами Пастуха, облаштувати відділення на п'ятому поверсі лікарні з окремим ліфтом планують за 1,5 місяця.

"Приміщення фактично готове: демонтаж ми проведемо за тиждень або 10 днів, існують досить швидкі технічні рішення для укладання підлог і стін, потрібно змонтувати вентилювання і протягом місяця буде замінений ліфт. Ми закінчуємо розрахунки, нам потрібно, щоб лікарі якнайшвидше дали технічне завдання", — пояснив він.

Максим Степанов сказав, що необхідно якомога швидше узгодити з медиками технічні рішення, а керівництву медустанови забезпечити нове відділення потрібною кількістю медичних працівників.

"У першу чергу нам необхідні реанімаційні ліжка. Хочу зазначити, що у нас зараз є 12 реанімаційних ліжок. Коли буде відкрито нове відділення, це значно прискорить процес вирішення цієї проблеми", — уточнив директор "інфекціонки" Павло Нартов.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер сказав, що фінансування для створення відділення інтенсивної терапії вже є, ремонт почнуть після узгодження технічних деталей з медпрацівниками.