Стало відомо, кого "Блок Кернеса" рекомендуватиме до керівництва Харківської облради

"Блок Кернеса — "Успішний Харків" зміг завести до Харківської облради 46 депутатів.

Перша сесія Харківської облради VIII скликання відбудеться 11 грудня.

Фракція "Блоку Кернеса —" Успішний Харків" планує подати кандидатуру Валерії Мураєвої на посаду першого заступника голови облради. Про це KHARKIV Today повідомило джерело в політичних колах. Рішення прийняли на зборах членів фракції, яке відбулося в середу, 9 грудня.

Іменна фракція мера Харкова буде найбільшою в обласній раді. У "Блоку Кернеса" — 46 мандатів. Валерія Мураєва вдруге стала депутатом обласної ради, була в списку під номером 4. Раніше її кандидатуру розглядали в якості першого заступника голови Харківської ОДА. Тоді національно-патріотичні організації виходили з пікетами в Харкові і до Офісу президента, вимагаючи не допустити колишню дружину Євгена Мураєва до управління областю, а голова ХОДА не приховував, що подав її кандидатуру і називав її "потужним фахівцем".

Як писав KHARKIV Today, незважаючи на розлучення з чоловіком, Валерія Мураєва залишилася з ним в одному політичному човні під назвою "Наші" і підтримала розлучення з "ОПЗЖ". У соціальних мережах вона не приховує своїх проросійських поглядів — симпатизує Кернесу і любить Першотравень.

Нагадаємо, раніше в "Блоці Кернеса" оголосили, що будуть висувати кандидатуру Сергія Чернова на голову облради, а Степана Масельського — на заступника.