Стали відомі імена трьох мерів у містах Харківської області

Підрахунок голосів закінчився у Вовчанську, Балаклії і Дергачах.

Мером Вовчанська став представник "Опозиційної платформи — За життя", Балаклії — "Блоку Кернеса — Успішний Харків", Дергачів — "Блоку Світличної — "Разом!".

Анатолій Степанець (Вовчанськ) набрав 31,71% голосів виборців, Іван Столбовий (Балаклія) — 69,3%, В'ячеслав Задоренко (Дергачі) — 41,2%. Відповідні результати голосування опубліковані на сайті Центральної виборчої комісії.

На місцевих виборах у Вовчанську (за новим адмінустроєм — Чугуївський район) міським головою став Анатолій Степанець від політичної партії "Опозиційна платформа — За життя".

Згідно таблиці ЦВК, Степанцю віддали голоси 31,71% виборців (3283 чоловіка). У мери Вовчанська балотувалися восьмеро чоловік. За представника "Слуги народу" Володимира Шевченка проголосували 23,36% жителів (2418 осіб). Кандидату від "Акценту" Дмитру Максютіну віддали 14,19% голосів (1 469 осіб). Представника "Блоку Світличної — "Разом!" Олега Топоркова підтримали 11,48% виборців (1189 чоловік). Двом самовисуванцям — Віталію Мірошнику і Миколі Григор'єву віддали 7,86 і 4,38% голосів відповідно. За представника "Європейської солідарності" — 2 , 69% (279 осіб). Найменшу підтримку отримав ще один самовисуванець Дмитро Маркушевський (1,7%).

Згідно з даними ЦВК, Анатолію Степанцю, який виграв вибори, — 63 роки, він очолює Вовчанську районну раду. Чинний мер Вовчанська — Володимир Шевченко.

У Балаклії (зараз — Ізюмський район) на посаду міського голови обрали Івана Столбового від "Блоку Кернеса — Успішний Харків" — 69,3% голосів (7644 виборців). Тут висувалися четверо кандидатів — Оксана Супрун від "Блоку Світличної — "Разом!" (набрала 21,57%), самовисуванець Андрій Колесников (5,58%) і Олег Стрельченко від "Сили людей" (3,53%).

Івану Столбовому — 54 роки, він чинний міський голова Балаклії. 

У Дергачах (Харківський район) на мера балотувалося десятеро чоловік. Виграв В'ячеслав Задоренко від "Блоку Світличної — "Разом!" (41,2% голосів). Далі за підсумками кандидати розташувалися так: Костянтин Жидков від "Слуги народу"(24,18%), Людмила Гасан від "Блоку Кернеса — Успішний Харків" (16,97%), Денис Корнієнко від "Свободи" (2,7%), Анатолій Банген від "Батьківщини" (6,29%).

Менше відсотка голосів набрали Дмитро Лисицький від "Пропозиції", Олена Пікун від "За майбутнє", Сергій Рильцев від "Країни", Олексій Степаненко від "Опозиційною платформи — За життя" і Сергій Стародубов від "Козацької української партії".

В'ячеславу Задоренку — 41 рік, селищний голова в Козачій Лопані. Відзначимо, голова Дергачівського міськради зараз — Олександр Лисицький.