Спортсмени просять повернути уболівальників на трибуни

Президент Федерації баскетболу України надіслав листа до Міністерства охорони здоров'я.

У Федерації баскетболу України не розуміють, чому кінотеатрам можна приймати половину глядачів, а стадіонам уболівальників — ні.

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський закликав міністра охорони здоров'я Максима Степанова і головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка дозволити проводити офіційні спортивні заходи за умови заповнювання трибун не більше ніж на 50%. Про це повідомили на сайті Федерації баскетболу України.

У листі зазначено, що з жовтня 2020 року Кабмін заборонив проводити спортивні заходи з уболівальниками, при цьому кінотеатрам і закладам культури дозволено працювати з 50-відсотковою заповненістю залів. ФБУ зазначила, що під час брифінгу Степанов обіцяв перехід до адаптивного карантину і продовження його до 30 квітня з певними послабленнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетболіст "Харківських соколів" отримав серйозну травму

"У відповідність з розрахунками МОЗ на сьогоднішній день за тими показниками, які були за рівнями захворюваності, в Україні немає жодної адміністративно-територіальної одиниці, яка була б в червоній зоні", — підкреслили в листі.

Тому в постанові просять це врахувати і дозволити проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів, матчів міжнародних змагань в Україні з глядачами в кількості не більше 50% від загальної кількості місць і за умови дотримання протиепідемічних норм і обов'язкового щоденного контролю за станом здоров'я учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янка увійшла до трійки кращих арбітрів у світі за десятиліття

Як писав KHARKIV Today, з карантином в Україні заборонили уболівальниками відвідувати трибуни. Однак 25 і 29 липня заборону зняли і дозволили прийти на футбольні матчі української Прем'єр-ліги. Після цього, 2 жовтня, дозволили відвідувати міжнародні матчі з футболу.