Спанієля, врятованого від жорстокого поводження в Харкові, не зможуть прооперувати

Через підвищений артеріальний тиск цуценя може померти від наркозу під час операції.

Через підвищений артеріальний тиск цуценя може померти від наркозу. Два тижні тому його побив табуретом господар, у тварини — черепно-мозкова травма, зламана нижня щелепа і вибиті зуби.

Провести операцію 5-місячному цуценяті ветеринари не зможуть. У нього підвищений тиск через черепно-мозкову травму. Медикаментозне лікування не допомогло. Про це повідомили в "Центрі поводження з тваринами", де лікують спанієля.

"Цей момент і є основним "каменем спотикання" в питанні оперативного втручання щодо придбаного перелому нижньої щелепи. З цього приводу було скликано консиліум, що складався з декількох ветеринарних фахівців, на якому, зваживши анестезіологічні ризики (наркоз) і ортодонтичну проблему прикусу, дійшли висновку, що ризик смертельного результату під час наркозу дуже високий", — написали на сторінці Центру в Facebook.

Через загрозу життя операцію спанієлеві вирішили не проводити. Лікувати цуценя продовжують, ветлікарі обіцяють допомогти йому максимально відновитися без операції.

Нагадаємо, 30 березня чоловік побив цуценя табуретом по голові. Його вилучили в Центр поводження з тваринами, де проводять лікування. Крім спанієля, у господаря вилучили двох кішок і морську свинку. У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

До редакції KHARKIV Today написала співмешканка чоловіка і повідомила, що вона — господиня тварин і хоче  повернути їх.