Сотні харків'янок вийшли на Жіночий марш

"Нумо, Харків, права замість парків!"

У Харкові проходить марш жінок за свої права.

Про це повідомляє кореспондент KHARKIV Today c місця подій. О 14.00 учасниці ходи зібралися біля Палацу дитячої та юнацької творчості, вишикувалися в колону і пішли по Сумській в сторону площі Конституції. У ході, за даними поліції, взяли участь більше 500 чоловік.

Серед учасників акції були не тільки жінки, а й чоловіки, які прийшли підтримати їхні вимоги. Харків'янки тримали в руках плакати з написами "Різні, але рівні", "Місце жінки всюди". Вони скандували: "Вільна жінка — вільна країна", "Нумо, Харків, права замість парків", "Нас не треба захищати, на нас не треба нападати".

Близько 300 поліцейських супроводжували ходу, ще 200 забезпечували безпеку на маршруті. Біля пам'ятника Шевченку марш чекали члени партії "Традиція і порядок", противники фемінізму і жіночої емансипації. Вони вийшли висловити свій протест проти вимог учасниць маршу. Партійці скандували "Сім'я, традиція, порядок". Обидві акції пройшли мирно, ніхто ні на кого не нападав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 82% українців підтримують бажання жінок йти в політику

Марш жіночої солідарності проходити в Харкові п'ятий рік поспіль . У 2019-му хода зібрала 400 осіб.

Ми збираємося, щоб нагадати місту, людям і владі, що завжди актуально обговорювати і знаходити рішення проблем гендерної нерівності і гноблення жінок, які проявляються в домашньому і гендернообумовленому насильстві, нерівних умовах праці, образливих жартах, сексистській рекламі", — кажуть організатори Маршу, громадська організація об'єднання "Сфера".