Сьогодні офіційно назвуть ім'я нового мера Харкова

Засідання пройде ввечері у міській комісії.

Харківська виборча комісія назве ім'я одного з 14 кандидатів на крісло мера, який отримав найбільшу кількість голосів виборців 25 жовтня.

4 листопада о 17:00 в Харківській міській виборчій комісії (площа Героїв Небесної Сотні, 19 А) оголосять переможця мерських виборів. Про це повідомила KHARKIV Today голова комісії Ольга Мозгова.

"Сьогодні буде оголошення результатів по меру, о 17:00", — сказала Мозгова.

Відзначимо, другий тиждень в Харкові "Опозиційна платформа — За життя" подає позови до суду на міські територіальні виборчі комісії (ТВК) з вимогою перерахувати голоси на певних дільницях з виборів до Харківської міської ради. У партії вважають, що зіпсовані і недійсні бюлетені зараховували на користь "Блоку Кернеса — Успішний Харків".

Як повідомили KHARKIV Today в Харківській міській виборчій комісії, там не ведуть облік зіпсованих бюлетенів, кількість недійсних внесені в протоколи дільниць. Зараз назвати її не змогли, інформацію пообіцяли надати після оголошення результатів голосування за кандидатів в мери Харкова.

Недійсними бюлетені, кажуть в комісії, стають з кількох причин. Це може бути неуважність члена комісії або його недосвідченість. Бюлетені псували, як і в попередні роки, виборці — хтось навмисне, хтось — випадково.

"Був член комісії, який двом виборцям забув відрізати контрольні талони. Такі бюлетені вважаються недійсними. У нас були суперечки по цій дільниці. Тут член комісії, можливо, через недосвідченість або неуважність не зробив цього. Зіпсовані спеціально або випадково, або хтось, не знаючи процедури, поставив дві позначки, і вони недійсні", — сказала голова Харківської міської виборчої комісії Ольга Мозгова.