Смертельна ДТП в Пісочині: суд почав слухати справу

За інформацією слідства, винуватець смертельної аварії перебував за кермом в нетверезому стані.

Родичі загиблого бояться, що винуватець ДТП уникне покарання.

У четвер, 18 лютого, в Харківському районному суді Харківської області відбулося підготовче засідання у справі про смертельну ДТП в Пісочині, яка сталася влітку минулого року. На дорозі зіткнулися чотири автомобілі. Водій однієї з машин помер в лікарні не приходячи до тями, ще один автомобіліст, який за версією слідства став винуватцем ДТП, був п'яний.

Аварія сталася вранці 24 серпня, в День незалежності України. Цього ранку 33-річний харків'янин Віталій Архипов їхав у службових справах з Харкова до Полтави на Daewoo Lanos. Також у своїх справах за кермом автомобіля Nissan їхав і інший 33-річний водій. Але близько 7 ранку на Полтавському шосе в Пісочині ці машини зіткнулися. Також в аварію потрапили ще два автомобілі — Skoda і Mercedes-Benz.

"Встановлено, що водій автомобіля Nissan не зупинився на червоний сигнал світлофора і на швидкості в'їхав в автомобіль Daewoo Lanos, який в свою чергу зіткнувся з іншими транспортними засобами, які стояли попереду", — розповіли правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний водій проведе за ґратами п'ять років

Пізніше в поліції скажуть, що водій автомобіля Nissan мав видимі ознаки сп'яніння. Свідки ДТП розкажуть, що автомобіліст "ледве тримався на ногах" і "поводився неадекватно". Ще пізніше з'ясується, що в його організмі було 1,85 проміле алкоголю. Для такого результату чоловікові вагою 80 кілограмів необхідно випити близько 300 грамів горілки або близько трьох літрів пива.

З місця ДТП Віталія Архипова, який був за кермом Daewoo, забрала "швидка допомога". Чоловіка привезли до четвертої лікарні, йому зробили операцію, але через шість днів, так і не прийшовши до тями, він помер.

У листопаді 2020 року слідчі повідомили водієві Nissan про підозру, а вже в грудні відбувся суд з обрання запобіжного заходу для підозрюваного. Потерпілими у справі стали мама і брат загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові п'яний водій заснув за кермом з пляшкою горілки

"Ми навіть не знали, що призначене засідання суду, що йому обирають запобіжний захід, нам ніхто не повідомив, нас туди не покликали, — розповів KHARKIV Today брат загиблого Олександр, — Підозрюваному суд призначив тримання під вартою з запорукою в 168 тисяч гривень. Він заплатив гроші. Він на волі. Ми переживаємо, що йому вдасться уникнути покарання. Нам нічого від нього не потрібно, ми лише хочемо, щоб він поніс покарання за скоєне".

Наступне засідання суд призначив на 22 березня.