"Слуга народу" вирішила не міняти куратора з виборів у Харківській області

"Слугу народу" в Харківській області буде готувати до виборів представник старої "ЗеКоманди".

Партія призначить кураторів у всіх областях, які будуть підбирати кандидатів для участі в місцевих виборах.

У Харківській області підготовку партії "Слуга народу" до місцевих виборів буде вести народний депутат Павло Сушко, — передає "Левый берег" з посиланням на кілька джерел в "Слузі народу".

Партія планує призначити уповноважених у кожному регіоні. Вони будуть готувати "Слугу народу" до виборів: допомагати підбирати кандидатів і нести відповідальність за підсумки виборів. Відзначається, що куратори НЕ будуть безпосередньо пов'язані з регіонами. Винятки зробили тільки для Харкова і Чернігова.

"Ця ідея виникла тому, що за шість місяців до виборів є місцеві еліти, які спілкуються з депутатами. Іноді дуже вже тісно. Для того, щоб ми були впевнені, що там немає подвійного дна, то такими "уповноваженими" стануть люди, які не мають безпосереднього стосунку до регіонів. Є кілька винятків — Харків і Чернігів, де будуть представники старої "ЗеКоманди",— пояснив представник "Слуги народу". — Вони отримають мандат на проведення з усіма перемовин, оцінять ситуацію без усіх цих друзів, кумів, щоб перезавантажити — за потреби — керівництво обласних організацій і підібрати кандидатів. Вони потім пройдуть незалежний фільтр ".

Затверджувати кінцевий список кураторів і пізніше самих кандидатів буде президент Володимир Зеленський.

Стали відомі також імена уповноважених з інших регіонів: готувати Київ буде Олександр Корнієнко, Миколаївську область — Давид Арахамія, Чернігівську — Павло Халімон, Одеську — Олександр Сова, Херсонську — Олександр Дубинський, Кіровоградську — Микита Потураєв, Вінницьку — Аліна Загоруйко, Черкаську — Олександр Завітневич, Дніпропетровську — Юрій Кисіль. Однак повний список поки не названий.

Відзначимо, місцеві вибори в Україні повинні відбутися 25 жовтня 2020 року.