Слідство не знає, що екс-радник Кернеса був п'яний під час ДТП

Майже місяць пройшов з моменту аварії, коли екс-радник Харківського міського голови Юрій Санін на Mercedes C63 AMG в'їхав в два автомобілі.

Немає доказів того, що водій був п'яний або протоколу відмови від проходження тесту.

Про це повідомив журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

"Сьогодні слідчі офіційно не вважають, що Санін був п'яний, коли скоїв ДТП, тому що доказів вживання ним алкоголю або протоколу відмови від проходження перевірки від патрульних вони не отримали. Можна хоч в тисячу разів підсилювати відповідальність за водіння у п'яному вигляді. Але в цій феодальній системі впливовим вельможам досі нічого не загрожує. На відміну від їх жертв, яким залишається хіба що молитися, щоб чергове чмо не в'їхало в тебе на дорозі, сп'яніле від алкоголю і власної безкарності", — написав Гнап.

Нагадаємо, після ДТП Санін погрожував свідкам події, а потім відмовився використовувати драгер на місці, щоб визначити рівень алкоголю в крові і їхати до нарколога в лікарню.

"Поліція особливо не стримує Саніна, коли він намагається бити свідків ДТП. Це ж не активіст, якого можна кинути на землю, а потім з розгону вдарити ногою в голову. Потім Саніна патрульні просто відпускають додому. Навіть не склавши протокол про його відмову проходити перевірку на алкоголь",— додав колишній журналіст-розслідувач.

Як писав KHARKIV Today, п'яний екс-радник Кернеса Юрій Санін влаштував ДТП на автомобілі дружини.

ДТП сталося 8 червня пізно ввечері на проспекті Перемоги. Поліцейські встановили, що 61-річний водій Mercedes C63 AMG вчасно не зупинився і зіткнувся з Chevrolet Nubira і Mercedes E220.

В результаті постраждали 53-річний водій, 23-річний і 22-річний пасажири Chevrolet Nubira і 16-річна дівчина-пасажир Mercedes-Benz E220. Їх госпіталізували до лікарні і після огляду відпустили.

Виявилося, що за кермом Mercedes C63 AMG перебував Юрій Санін. Авто належить його дружині. На місці аварії він відмовився проходити тест на вміст алкоголю.