Скільки жителів Харківської області вакцинують у першу хвилю

Першими вакцинують медиків, поліцейських і військових.

У департаменті охорони здоров'я Харківської ОДА заявили про повну готовність до вакцинації, чекають тільки сигналу від Міністерства охорони здоров'я.

Під час першої хвилі вакцинації в Харківській області зроблять щеплення від коронавірусу 10-15 тисячам жителів. Сюди увійдуть медпрацівники опорних лікарень, поліцейські і військовослужбовці. Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Геннадій Бондарчук.

"Вакцинація в Харківській області почнеться після отримання відповідних вакцин. В першу хвилю будуть вакциновані медичні працівники опорних лікарень, співробітники поліції, військовослужбовці, які несуть службу в АТО, — пояснив Бондарчук. — Приблизно 10-15 тисяч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд боротьби з коронавірусом не дав Харківській області 616 мільйонів гривень

За його словами, для вакцинації в області вже сформували мобільні бригади, план проведення щеплень розроблений.

"Очікуємо тільки поставки вакцини, указу МОЗ на проведення відповідних заходів, — сказав Бондарчук. — Бригади сформовані по кожному району на території області на базі обласних лікарень і на базі міських центрів первинної медико-санітарної допомоги, які будуть вакцинувати медичних працівників і всіх, хто підлягає вакцинації".

Як відзначили в департаменті охорони здоров'я ХОДА, про вакцинацію російською вакциною Sputnik V, яку хотіла зареєструвати харківська фармакологічна компанія "Біолік", не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Харківської області не готові робити щеплення від коронавірусу

Відзначимо, в Харківській області в 2020 році були застраховані 44 807 медичних працівників, що становить 100% від загальної кількості співробітників лікарень, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

Як писав KHARKIV Today, 25 січня президент Володимир Зеленський доручив регіонам якомога швидше надати детальну програму вакцинації від COVID-19

Нагадаємо, 22 грудня оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я України затвердив план імунізації населення від коронавірусу. Вакцинувати будуть в чотири етапи: перший — з січня по квітень 2021 року, другий — з квітня по червень 2021 року, третій — з червня по вересень 2021 року і четвертий — з вересня 2021 року по березень 2022. Подивитися категорії жителів, яких будуть вакцинувати в кожен з чотирьох етапів, можна тут.