Скільки харківських медиків відмовляється від вакцинації

Досі невідомо, яка вакцина і коли надійде до Харківської області.

Списки співробітників медичних установ, яким повинні зробити щеплення від коронавірусу в першу чергу, ще уточнюються.

Інформацію про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Ігор Волченко. У попередні списки включають тільки за згодою.

"На даний момент у зв'язку з тим, що відсутня інформація, яка вакцина зайде до нас в Україну, списки уточнюються в залежності від того, яка вакцина зайде. Ці списки складаються на умовах інформаційної згоди пацієнта, тому ще списки узгоджуються. Близько 50% ( прим. — відсоток медиків, які відмовляються від вакцинації, з 15 400 медиків). Це тому що немає інформації, яка вакцина зайде. Це співробітники мобільних бригад і співробітники закладів охорони здоров'я, які надають допомогу хворим COVID-19", — повідомив Волченко.

Мобільні бригади проходять навчання в Києві. Але поки немає розуміння про вакцину, яку привезуть до Харкова, вони вчаться працювати з двома видами — Пфайзер і Астра Зенека.

Як писав KHARKIV Today, під час першої хвилі вакцинації в Харківській області планують вакцинувати 15 400 жителів, на другому етапі — 125 тисяч чоловік. В першу чергу вакцину отримають співробітники мобільних бригад, екстреної допомоги та лікарень, які працюють з коронавірусом. Під другий етап потрапляють підрозділи первинної медико-санітарної допомоги, лікарень, що не госпіталізують пацієнтів з коронавірусом і інші категорії з групи ризику.