Скільки грошей витратили на ремонт шкільних їдалень у Харківській області

Гроші дали із державного та місцевих бюджетів.

У Харківській області на оновлення обладнання в харчоблоках витратили майже 31 млн гривень.

У 2020 році по всій країні модернізували харчоблоки в 1809 школах, в яких навчається понад мільйон учнів. Вперше на це спрямували гроші державного бюджету. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки.

"Реформа шкільного харчування підтримується всіма регіонами: в кожній області діють регіональні плани зі створення належних умов для безпечного харчування в навчальних закладах, забезпечується систематичне навчання персоналу, який задіяний в організації шкільного харчування, постійно вдосконалюється організація шкільного харчування, забезпечується формування культури здорового харчування", — розповіли в Міносвіти.

Там уточнили, в минулому році на ремонт та закупівлю обладнання для їдалень було спрямовано майже півмільярда гривень: 400 мільйонів гривень — з державного бюджету та майже 100 мільйонів гривень — з місцевих бюджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 10 класу візьмуть не всіх? Харків готується до реформи шкіл

Оновлене обладнання потрібно, щоб поліпшити технологічні процеси приготування страв, перейти до здорового харчування, забезпечити належну гігієнічність посуду в шкільних їдальнях, дотримуватися відповідного температурного режиму готових страв.

"Найчастіше для шкіл закуповували обладнання, наприклад пароконвектомати, електричні плити, холодильне обладнання, електричні сковорідки, марміти, овочерізки, електром'ясорубки, посудомийні машини. Залишки освітньої субвенції, які спрямовували на оновлення харчоблоків, були розподілені урядом з розрахунку кількості учнів в областях", — пояснили в Міносвіти.

Найбільше грошей з державного бюджету направили до бюджетів:

  • Дніпропетровської області (понад 32 мільйони гривень);
  • Києва (понад 28 мільйонів гривень);
  • Львівської області (понад 27 мільйонів гривень);
  • Одеської області (майже 26 мільйонів гривень);
  • Харківської області (майже 24 мільйонів гривень);
  • Київської області (понад 21 мільйон гривень).

З місцевих бюджетів більше грошей дали в Києві (понад 12 мільйонів гривень), Львівській (понад 10 мільйонів гривень), Дніпропетровській (понад 8 мільйонів гривень), Харківській (майже 7 мільйонів гривень), Донецькій (5 мільйонів гривень) та Київській ( 4 мільйони 800 тисяч гривень) областях.