Симпатик Кернеса в облраді заробила всього 48,9 тисячі гривень, а зберігає мільйони

Депутат Харківської обласної ради Валерія Мураєва відзвітувала про доходи, отримані в 2019 році.

Колишня дружина екснардепа Євгена Мураєва і депутат Харківської обласної ради Валерія Мураєва відзвітувала про доходи, отримані в 2019 році.

З нерухомості у Мураєвої є лише квартира на 170,6 кв м, яку вона купила в 2018 році за 1 мільйон 161 тисячу гривень. До слова, квадратний метр площі обійшовся їй всього в 6 808 гривень. Їздить депутат на BMW X6 2011 року випуску.

Судячи з усього, в 2019-му Мураєва жила за рахунок накопичень, оскільки в ТОВ "Спецмонтаж" заробила всього 48 961 гривень. В її декларації значиться і частково дохід колишнього чоловіка Євгена Мураєва, який був депутатом Верховної ради VII і VIII скликань. Завдяки підприємництву Мураєв заробив 173 699 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крило Кернеса в Харківській облраді — хто довірився ділам

У той же час готівкою Валерія Мураєва зберігала 542 500 доларів, 230 000 євро. На банківських рахунках у неї лежать 12 079 євро і майже 33 000 гривень. При цьому 389 213 гривень вона позичила ТОВ "Робінзон і Ко", власницею якого є.

Також у Мураєвої є пристойна колекція цінностей. У декларації вона вказала 15 картин, написаних у XIX-XX століттях. Серед прикрас і дорогих аксесуарів: двоє золотих годинників з дорогоцінними каменями Rolex Daytona і Chopard. Ще один золотий хронометр бренду Hublot. Перстень і сережки з дорогоцінними каменями. Останній раз колекція аксесуарів поповнювалася в серпні 2018 року. В один день у Мураєвої з'явилися два елітних хронометри Breguet і Rolex за 176 200 гривень кожен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симпатик Кернеса і любителька Першотравня. Хто може стати правою рукою голови облради

У звіті за 2019 рік також значаться внески на підтримку політичної партії та добровільні внески до фонду кандидата в народні депутати Валерії Мураєвої (влітку вона балотувалася до ВР). У цій графі вона вказала в цілому 1 мільйон 598 тисяч гривень.

Нагадаємо, на початку року в облраді планували відправити у відставку заступника голови облради Віктора Коваленка. Як найбільш вірогідну претендентку на заступництво в кулуарах називали Валерію Мураєву від "Опоблоку", яку активно лобіювали депутати облради з оточення мера Геннадія Кернеса. Однак відставка Коваленка провалилася — депутати не набрали необхідної кількості голосів.