Шмигаль пообіцяв не вводити в Україні жорсткий локдаун

У Кабміні обіцяють стимулювати і "розігрівати" економіку.

Денис Шмигаль пообіцяв, що надалі будуть використовуватися тільки інструменти адаптивного карантину.

У Кабінеті міністрів України не бачать економічної можливості знову ввести жорсткий карантин по всій країні. Про це в інтерв'ю виданню The Page заявив голова уряду Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Харківській області померли чотири людини з підтвердженим COVID-19

"Ми не плануємо повторювати локдаун країни. Ми не бачимо економічної можливості зупинити країну на два або більше тижні. Тому ми будемо використовувати тільки інструменти адаптивного карантину, якими зараз користуємося."Червоні зони", де локально закриваємо пересування людей і просимо всіх залишатися вдома для того, щоб розірвати ланцюжки в тих локальних місцях спалахів", — сказав він.

Прем'єр пообіцяв, що Кабмін буде працювати над програмами стимулювання розвитку і "розігріву" економіки.

"У нас сьогодні є запас, тому що інфляція з початку року склала близько 2%. У липні взагалі — 0,6%. Тобто у нас фактично дефляція в країні. Це такий символ охолодження економіки. Треба її розігріти. Це відбувається за допомогою стимулювання попиту", — вважає Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді розповіли, скільки нардепів захворіли коронавірусом

У серпні головний епідеміолог Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія Ван Керкхове закликала країни світу більше не вводити карантин через коронавірус. За її словами, економічні наслідки карантину набагато гірше наслідків пандемії, а для стримування коронавірусу досить маскового режиму і соціальної дистанції.

KHARKIV Today раніше писав про те, що критерії для послаблення карантину в Харківській області перевищують норму.