Школярі отримають золоті та срібні медалі без підсумкової атестації

Випускникам, які не бажають проходити ДПА, видадуть свідоцтва про отримання повної загальної середньої освіти та додатки до них із записом "звільнений (а)" у відповідній графі.

Цього року школярі будуть здавати ДПА за бажанням.

Українські школярі цього рокуі зможуть отримати золоті і срібні медалі без проходження Державної підсумкової атестації (ДПА). Як пише сайт Кабміну, про це йдеться в роз'яснювальному листі, який було опубліковано на сайті Міносвіти у понеділок, 22 червня.

"Закон, підписаний президентом Володимиром Зеленським, звільняє від ДПА в будь-якій формі здобувачів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році. У той же час претенденти мають право пройти атестацію за власним бажанням. Для ДПА в формі ЗНО створені безпечні умови, учасники та інструктори будуть забезпечені засобами захисту. У той же час зазначаємо, що ДПА в навчальних закладах повинно так само відбутися в умовах, безпечних для здоров'я випускників і педагогів",  — зазначила в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Керівникам шкіл і коледжів рекомендували знайти випускників, які хочуть проходити підсумкову атестацію і отримати від них заяву-підтвердження про бажання пройти ДПА в навчальному закладі або в формі ЗНО.

Заяву може написати школяр (в разі, якщо він повнолітній) або один з батьків або законний представник неповнолітнього. Таку заяву можна подати в установи особисто чи відправити скан-копію електронною поштою. Кінцевий термін і спосіб подачі заяви визначає навчальний заклад.

Випускникам, які не бажають проходити ДПА, будуть видавати свідоцтва про отримання повної загальної середньої освіти і додаток до нього із записом "звільнений (а)" у відповідній графі бланка додатка.

KHARKIV Today раніше писав про те, що випускників шкіл звільнили від державної підсумкової атестації у формі ЗНО.