Шістнадцять українців із важкою формою коронавірусу знаходяться на апаратах ШВЛ

За вчорашній день до штучної вентиляції легенів підключили 15 осіб.

Із 942 осіб з коронавірусом лікуються в лікарнях 477 пацієнтів.

Станом на 3 квітня в українських лікарнях підключені до апаратів штучної вентиляції легенів 16 осіб із коронавірусом. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

"В установах охорони здоров'я проходять лікування 477 чоловік, з них 25 — діти. Зараз штучна вентиляція легенів з усіх 477 осіб, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я, проводиться 16 особам. Це особи з важким перебігом коронавірусної хвороби", — заявив Ляшко .

Відзначимо, 2 квітня хворих коронавірусом в Україні налічувалося 804 людини. Госпіталізовано було 398, решта перебували на амбулаторному лікуванні. Серед них — 20 дітей і 26 медпрацівників. До апарату ШВЛ був підключений тільки один чоловік.

Як писав KHARKIV Today, в Україні за добу лабораторно підтвердили 138 нових випадків коронавірусу. Отже, кількість хворих COVID-19 збільшилася до 942. За словами Ляшка, із 138 осіб, у яких виявили коронавірус  за останню добу, 79 госпіталізовані в лікарні. Серед них — 5  дітей.