Сесія Харківської облради: голоси для зняття Коваленка шукають

На сесії можуть обрати нового першого заступника Сергія Чернова.

На сесії можуть обрати нового першого заступника Сергія Чернова, але поки голосів не вистачає.

У політичних колах Харкова триває обговорення сесії обласної ради, яка відбудеться 27 лютого. Голоси для висловлення недовіри екс-голові фракції "БПП", першому заступнику Сергія Чернова, все ще "збирають". У групі Кернеса "Довіряй ділам" 47 депутатів, ще один з "Опоблоку" точно приєднається до голосування проти Коваленка. Але чи набереться кворум (61 голос), досі відкрите питання. За нашою інформацією, продовжують "вербувати" депутатів з різних фракцій, щоб досягти головної мети  — поставити екс-дружину Євгена Мураєва, Валерію, на місце Коваленка.

"Нам сказали, що голосування буде таємним, за бюлетенями. Знаю кілька осіб, які голосуватимуть ситуативно, до останнього вони не дали ствердну відповідь", — повідомив KHARKIV Today депутат, якого намагалися "рекрутувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агитация по правилам и без. Зеленый цвет, бабушки и Супрун как оружие

Нагадаємо, в списку нової групи "Довіряй ділам", яку очолить Олег Каратуманов, 47 депутатів, які наближені до Кернеса з фракцій "Опоблок" і "Відродження". Крім того, їм вдалося заманити і чотирьох депутатів із фракції "Наш край", яку пов'язують з Олександром Фельдманом. Поіменний список тих, хто "довірився ділам" в облраді, здесь. Про створення групи буде оголошено завтра.
Крім того, на сесії облради депутати розглянуть заяву екс-голови ХОДА Юлії Світличної про складання повноважень голови постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону.