Сергій Жадан кличе на карантинні читання онлайн

Поговорити про літературу онлайн із письменником Сергієм Жаданом можуть не лише школярі та вчителі, а й усі бажаючі.

Сергій Жадан прочитає свої вірші для дітей, розповість про літературу, яку сам читав в дитинстві і про те, що читає своїй донечці.

Побачити живого класика в прямому ефірі можна буде о 12:00 24 березня. Крім віршів і порад, від Сергія Жадана можна буде почути відповіді на питання, їх просять залишати в коментарях.

"Карантин — хороша можливість не тільки почитати нові книги, а й обговорити їх з дітьми. Тому ми запускаємо відразу кілька онлайн-ініціатив на підтримку дитячого читання. Ми планували проводити зустрічі в школах і бібліотеках — що ж, тепер всі переходимо в онлайн", — каже Сергій Жадан.

Прямий ефір із Сергієм Жаданом шукайте на сторінках конкурсу "Читай-Пиши" в Facebook та Instagram.

Із кінця березня "Читай-Пиши", проєкт підтримки дитячого читання "Барабука" і партнери запустять онлайн-читання з українськими письменниками і письменницями, новини будуть на сторінках проєктів. Для участі в флешмобі потрібно зняти коротку відеопораду — до 3 хвилин про улюблену книгу українського або зарубіжного автора і опублікувати в Facebook або Instagram з хештегом # ЧитайПиши і затегати сторінку конкурсу. Авторам трьох кращих порад обіцяють подарувати по книзі від видавництва "Фабула", їх відеопоради опублікують на сторінках конкурсу "Читай-Пиши" та Благодійного фонду Сергія Жадана.

Нагадаємо, "Читай-Пиши" — це конкурс текстових і відеовідгуків на книги українських авторів, для дітей від 10 до 17 років із Донецької, Харківської та Луганської областей. Через карантин конкурс продовжили до 14 квітня.