Екіпаж 25.09.2020

Тіла всіх 26 загиблих були знайдені.

В авіакатастрофі АН-26 під Харковом, яка сталася ввечері 25 вересня, загинули 26 чоловік. KHARKIV Today зібрав інформацію про загиблих.

Одним з курсантів, які загинули під час катастрофи, став 20-річний Олександр Скочков із Запорізької області — син штурмана Іл-76, який був збитий бойовиками в Луганській області в 2014 році.

Ще одним загиблим виявився сержант — 22-річний Микола Микитченко з села Журавка Чернігівської області, якому було всього 22 роки. Він був затятим шанувальником баскетбольного клубу "Харківські соколи" і стояв біля витоків фанатського руху команди.

У самій команді висловили співчуття рідним і близьким Миколи. Наступний домашній матч "Харківські соколи" пообіцяли почати з хвилини мовчання.

Серед загиблих і Андрій Роспотнюк з Миргорода Полтавської області. Місяць тому він відзначив своє 21-річчя.

У ХНУПС ім. Кожедуба Андрій вчився на військового штурмана.

25-річний Андрій Померанцев з Миколаєва також був на борту літака, що зазнав катастрофи.

Серед загиблих — 19-річний Богдан Матвійчук з Новоград-Волинського, Житомирської області. У Харківський національний університет повітряних сил ім. Кожедуба хлопець вступив у 2018 році.

Солдат Дмитро Донець приїхав до Харкова, щоб стати льотчиком, з Чернігова. Йому було 19 років.

21-річний старший сержант Роман Корчовський з Крижополя (Вінницька область) також був на борту АН-26. Він виявився в числі 26, яким не вдалося вижити.

29-річний Ашраф Мсуя — старший лейтенант, штурман корабля навчальної авіаційної бригади ХНУПС ім. Кожедуба. Родом з Чугуєва.

Артем Дудла — 21-річний харків'янин. Теж був на борту літака.

Солдат Олександр Клевець народився в Херсоні. Загиблому хлопцю було 19 років.

Олексій Остапенко — 28-річний капітан, штурман навчальної авіаційної бригади ХНУПС ім. Кожедуба. Родом з Харкова.

Олександр Бойко — 19-річний курсант 133 навчальної групи льотного факультету ХНУПС ім. Кожедуба. Хлопець народився в Сумській області.

Володимир Олабін — син депутата Миколаївської облради Вадима Олабіна. Він був курсантом Харківського університету повітряних сил і перебував на борту повітряного судна. У листопаді хлопцеві виповнився б 21 рік.

42-річний старший повітряний радист, прапорщик Євген Іванов народився в Чугуєві. Він був хокеїстом, займав позицію воротаря.

Майор Богдан Кишеня також родом з Чугуєва. 30-річний офіцер був пілотом літака.

40-річний старший бортовий механік, прапорщик Олег Широчук народився у Волинській області. У нього залишилися дружина і син.

На борту АН-26 був 28-річний харків'янин, другий штурман, капітан Дмитро Добреля.

22-річний солдат Ростислав Булій, який також був на борту АН-26, народився у Львівській області.

40-річний старший лейтенант Олег Козаченко з Чернігівської області був учасником бойових дій. Він працював бортовим авіаційним техніком.

Костянтину Зибюку, солдату з Хмельницької області, було 19 років.

Дмитро Андрущенко народився в Богодухівському районі. У вересні молодшому сержанту виповнилося 20 років.26-річний старший солдат Євген Скоробогатько був родом із Запорізької області.

Солдат Дмитро Студинський народився в Житомирській області. Йому було 20 років.

21-річний Максим Хомячук приїхав на навчання до Харкова з Вінницької області. Він навчався на п'ятому курсі ХНУПС ім. Кожедуба.

Солдат Руслан Шеремет був родом з села Курилівка (Куп'янський район). Після школи він вступив до університету в Польщі і мав стати менеджером. Але він завжди мріяв про небо, кинув навчання за кордоном і поступив до ХНУПС імені Кожедуба. Йому було 22 роки.

20-річний Віталій Вільховий з Львівської області помер наступного дня після авіакатастрофи. Він отримав 90% опіків тіла, лікарі всю ніч боролися за його життя. Під час авіакатастрофи він вистрибнув з палаючого літака і деякий час біг по трасі, охоплений полум'ям.

Як писав KHARKIV Today, на борту військово-транспортного АН-26, який 25 вересня впав недалеко від Чугуєва, перебували 27 осіб, вижив один з них. У Держбюро розслідувань розглядають чотири версії авіакатастрофи.