"Що там можна накорупціонувати?": в "Харківпас" розповіли про обшуки СБУ

У комунальному підприємстві не заперечують, що у них пройшли обшуки, але стверджують, що ні в чому не винні.

У комунальному підприємстві не заперечують, що у них пройшли обшуки, але стверджують, що ні в чому не винні.

Юридична адреса "Харківпас" — вулиця Полтавський шлях, 149. Але фактично вони тут не перебувають. Зараз співробітники підприємства працюють і приймають відвідувачів в будівлі Міського архіву на вулиці Конєва. Обшуки тут пройшли в п'ятницю 22 травня, вчора слідчі дії проходили також в будівлі Харківської міськради, в кабінетах профільного керівника департаменту Сергія Дульфана і віце-мера Євгена Водовозова. До цього часу офіційної інформації про причини обшуків немає. За даними KHARKIV Today, співробітники СБУ розслідують схему, по якій фінансова компанія "Платіжний центр" отримує відсоток з грошей, які пасажири перераховують на електронний квиток за проїзд в метро і наземному транспорті. Кінцевий одержувач цих грошей — КП "Харківпас".

Заступник директора КП не заперечує: обшуки були, але нічого нібито серйозного. Мовляв, забрали якісь документи, не більше. Спочатку він взагалі не хотів спілкуватися, а потім все-таки вирішив говорити, не знаходячи KHARKIV Today в своєму "чорному" списку журналістів.

"Ну пройшли обшуки. Ну прийшли, подивилися. За постановою вилучили потрібні документи. Що там вилучати — незрозуміло, все у відкритому доступі. Все лежить на Прозорро і працює вже три роки. Де там знайшли корупцію, незрозуміло. Ми все їм дали, документи вилучили, нехай тепер ведуть слідчі дії. Нехай шукають, ми ж не можемо заважати роботі правоохоронних органів. Ми їм допомагаємо, чим можемо. Де тут корупція, я не розумію, але, можливо, вони все бачать набагато глибше. Раз постанова суду є і щось хочуть забрати — забирайте", — повідомив KHARKIV Today заступник директора підприємства Юрій Чекарєв.

За його словами, були вилучені копії та оригінали документів. Багато що з цього нібито є у відкритому доступі, на роботі підприємства і транспорту в Харкові це ніяк не відобразиться.

"Працюємо, все нормально. Було б що розповідати, я б розповів. Але я те, що сталося, вважаю просто дурістю. Це просто не справа, це якісь ... (розводить руками) Що там можна накорупціонувати? Місто в це грошей не вкладає, це гроші інвестора, запустили систему, вона працює. Якісь страшні суми називають, якісь мільйони. Де ?! Ну, будемо дивитися, раптом щось розкопають. Не дай бог, звичайно", — сказав на прощання Чекарєв

KHARKIV Today раніше писав про те, що 22 травня пройшли обшуки в компаніях, пов'язаних з E-tickett