Що обіцяють підприємцям за "карантин вихідного дня"

У вихідні дозволять працювати тільки продуктовим магазинам, аптекам і АЗС.

У середу 11 листопада, на засіданні Кабінету міністрів розглянуть введення в Україні "карантину вихідного дня". Для тих, кому заборонять працювати у вихідні, запропонують програму підтримки.

Співробітникам, які втратять роботу у вихідні через локдаун, будуть компенсувати частину зарплат, а бізнесменам виплатять допомогу на дітей. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Уряд готовий підставити плече, щоб підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Ми розуміємо, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому в повній мірі відновимо і розширимо програми підтримки", — написав у своєму Facebook Шмигаль.

Що обіцяють тим, хто втратить роботу у вихідні:

  • компенсацію частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва. Як відзначили в Кабміні, завдяки цьому навесні та влітку вдалося зберегти більше 450 тисяч робочих місць;
  • виплати на дітей для сімей підприємців, які ввели навесні цього року;
  • відпрацювати механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв'язку з "карантином вихідного дня".

Також Шмигаль зазначив, що сьогодні на засіданні Кабінету міністрів міністр охорони здоров'я озвучить повний перелік обмежень для жорсткого карантину у вихідні. Такий вид карантину хочуть ввести, щоб забезпечити функціонування економіки і не допустити перевантаження медичної системи, пояснили в Кабміні.

Відзначимо, сьогодні на засіданні Кабінету міністрів повинні розглянути питання про введення в Україн "карантину вихідного дня"  — коли з 00.00 суботи до 00.00 понеділка працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, автозаправні станції. Кафе і ресторани — тільки на виніс.