Ще три учасники "кооперативної схеми", які отримали землю при Добкіну, підуть під суд

"Махінатори" спочатку організували кооператив, отримали землю, а потім продали її.

Учасники "кооперативної схеми" завдали державі збитків на 9 мільйонів гривень.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань направили в суд обвинувальний акт щодо трьох учасників "кооперативної схеми", які завдали державі збитків майже на 9 мільйонів гривень. Про це повідомили 17 лютого в Державному бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд по Добкину и "кооперативной схеме" отложили на месяц

Слідчі встановили, що в 2009 році три людини незаконно вступили в житлово-будівельний кооператив, отримали від міськради ділянку землі в Харкові (мером тоді був Михайло Добкін), а потім не стали нічого будувати, а просто продали землю, завдавши державі збитків майже на 9 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горсовет незаконно передал в частные руки землю на 800 миллионов гривен

Зловмисників звинувачують за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Як писав KHARKIV Today, екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна обвиняют

в тому, що він у змові з підлеглими незаконно вивів з власності громади понад 70 гектарів землі і завдав місту мільйонних збитків.

У справі про "кооперативні схеми" звинувачують також  заступницю мера Тетяну Овіннікову, головного архітектора Харкова за часів Добкіна Сергія Чечельницького, заступника директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Бориса Бароніна, а також керівників псевдокооперативів, які створювалися для безкоштовної передачі міської землі в приватні руки.