Ще одну лікарню в Харківській області закриють через коронавірус

В Зміївській лікарні — 25 інфікованих.

У двох відділеннях лікарні підтвердилися 25 випадків коронавірусу. Першою захворіла дитина. Спочатку її лікували від пневмонії в загальній палаті. Зараз перевіряють на коронавірус 50 осіб.

Зміївську центральну районну лікарню, де коронавірус підтвердили у 25 осіб, в тому числі у 11 лікарів, закриють найближчим часом. Усіх пацієнтів з неї переведуть в лікарню, розташовану в найближчому населеному пункті. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер в ефірі "Суспільного"

"Там теж складна ситуація. Ми будемо приймати рішення про закриття цієї лікарні, бо в двох відділеннях вже знайшло підтвердження поширення коронавірусу. Станом на вчора це було 14 і 11 випадків — 25 осіб були інфіковані. Спочатку був встановлений хворий в дитячому відділенні. Дитина знаходилася з пневмонією. Вона одужала. Були взяті проби у дитини з пневмонією і поки йшло дослідження, дитину навіть виписали. Після цього встановили, що вона хворіла коронавірусом. Почали епідрозслідування і знайшли так багато інфікованих. Зокрема і лікарів. Сьогодні це — 11 інфікованих медиків, — сказав Кучер. — У сусідню лікарню будуть відправлені інші пацієнти. Це буде сусідній населений пункт в тому ж районі".

Чи перейдуть лікарі на роботу слідом за своїми пацієнтами, невідомо. Кучер зазначив: звинувачувати лікарів у недотриманні санітарних правил не хоче, однак епідрозслідування підтверджують, що більшість з них знехтували правилами.

"Кожен пацієнт, який хворіє на пневмонію, — це потенційно інфікована людина. І вести себе з інфікованим потрібно як з інфікованим. Тобто всі костюми, бахіли, маски необхідно надягати обов'язково. Точно не звинувачую лікарів. Але епідрозслідування показує, що не зовсім дотримувалися лікарі тих установок, які дало Міністерство охорони здоров'я", — пояснив голова ХОДА.