Ще одна масштабна пожежа в Харківській області: в Дворічанському районі горить 80 гектарів лісу

Лісова пожежа площею 80 гектарів перекинулася на населений пункт.

Для ліківідації пожежі шукають волонтерів, місце зустрічі — елеватор в Дворічній.

О 12:55 2 вересня рятувальникам повідомили про пожежу в хвойному лісі в Дворічанському лісництві на околиці села Гороб'ївка (Дворічанський район). Пожежники прибули на місце і встановили, що ліс горить на площі приблизно 80 гектарів. Про це повідомили в ДСНС в Харківській області.

"Через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор села Гороб'ївка, що межує з лісом. Для ліквідації пожежі було задіяно пожежний поїзд", — розповіли рятувальники.

Рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу. Від Головного управління ДСНС в Харківській області на пожежі працюють 13 одиниць техніки та 80 чоловік особового складу. Також задіяно 5 одиниць техніки лісгоспу.

У відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області уточнили — вогонь перекинувся на 3 житлові будинки. Копи евакуюють жителів села Гороб'ївка.

Активіст Богдан Черемський просить допомоги волонтерів. Потрібні водовози, медики та фахівці з допомоги людям, вкрай необхідні мотопомпи для завантаження води. Збір — біля Дворічанського елеватора.

У Дворічанському районі знаходиться національний природний парк, на даний момент вогонь йому не загрожує.

"Це далеко від національного парку, пожежа нижче за течією від Дворічної, а національний парк вище за течією. Поки загрози немає", — розповів KHARKIV Today заступник директора національного природного парку Андрій Тупиков.

Нагадаємо, ліс горить і в Чугуївському районі Харківської області — між Башкирівкою і Кочетком. За різними оцінками, вогнем охоплені від 10 до 20 гектарів лісу. Активістам потрібна допомога в гасінні вогню. Верхову лісову пожежу гасять пожежники і вертоліт, волонтери борються з низовим вогнем.