СБУ затримала харків'янина, який служив снайпером в "ЛНР"

Чоловік був у складі терористичної організації рік.

За версією слідства, снайпер з Харкова обстрілював українських військових в районі міста Золоте (Луганська область).

Співробітники Служби безпеки України викрили колишнього учасника "ЛНР", який воював проти сил антитерористичної операції. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідчі встановили, що житель Харкова приєднався до незаконного збройного формування в 2015 році. Його призначили так званим командиром відділення шостого окремого механізованого козачого полку імені Платова.

Потім харків'янин за власним бажанням перейшов до розвідувальної роти, став розвідником-снайпером і відкривав вогонь по українських військовослужбовцях.

"З серпня 2015 по липень 2016 року в складі диверсійних груп він виконував завдання уздовж лінії зіткнення. У складі снайперських пар бойовик вів прицільний вогонь по військовослужбовцях Збройних сил України в районі міста Золоте", — пояснили в СБУ.

Після проходження служби у бойовиків зловмисник повернувся до Харкова. Він знаходив тимчасову роботу, щоб сховатися від правоохоронців.

Йому вручили підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, в Харківській області засудили терориста "Л / ДНР".

У травні 2014 року чоловік добровільно приєднався до незаконних збройних формувань. До серпня 2015 року він перебував у складі бандитських угруповань так званих "Народне ополчення Донбасу" і "Окремий батальйон матеріального і технічного забезпечення ЛНР". Його засудили до двох років позбавлення волі.