СБУ викрила харків'ян, які знімали з банківських карток чужі гроші за наводкою росіянина

Росіянин керував харківською хакерською групою

Харків'яни зчитували інформацію з чужих банківських карток, виготовляли карти-підробки і знімали чужі гроші.

У ніч на середу, 4 березня, співробітники Служби безпеки України викрили двох харків'ян, які оббирали чужі банківські рахунки. Їх роботою керував громадянин Російської Федерації, який давав вказівки хакерам у мобільному меседжері. Про це повідомив начальник прес-центру Управління Служби безпеки в Харківській області Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що харків'яни познайомилися з росіянином на одному з хакерських форумів. За його вказівкою вони купили "скімерне" обладнання, яке може зчитувати дані банківських карт.

Скільки вкрали зловмисники, з'ясовуватимуть під час розслідування. В СБУ KHARKIV Today розповіли, що таке було не одноразово, а сьогодні вночі один із зловмисників попався "на гарячому", коли хотів зняти велику суму. Під час обшуків у харків'ян знайшли і вилучили обладнання, підроблені банківські картки та комп'ютерну техніку. Вирішується питання про повідомлення ним підозри за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, у Харкові судитимуть фальшивомонетників, які навчилися обманювати банківські термінали.

Влітку 2019 року прокуратура направила до Червонозаводського районного суду обвинувальний акт стосовно організованої групи, яка, використовуючи схеми шахрайства, поповнювала банківські карти через термінали на великі суми. Слідчі встановили, що в травні 2018 року 34-річний житель столиці організував злочинну групу, до неї увійшли двоє його однолітків,  киянин і харків'янин.