СБУ просить повідомляти про порушення під час виборів

Співробітники СБУ вживають заходів щодо недопущення дестабілізації громадського порядку.

Інформацію можна передавати на гарячу лінію. Її ретельно перевірять.

Служба безпеки України просить українців повідомляти про порушення виборчого законодавства і фактах незаконного втручання у виборчі процеси на гарячу лінію. Про це повідомили на сайті СБУ.

"Служба безпеки України в рамках своїх повноважень вживає всіх необхідних заходів для недопущення будь-яких спроб викривлення результатів місцевих виборів 25 жовтня і дестабілізації громадського порядку в день проведення місцевих виборів, що також може бути пов'язаним з розвідувально-підривною діяльністю іноземних спецслужб", — запевнили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятка виборця. Як проголосувати 25 жовтня

Інформувати правоохоронців просять, якщо ви знаєте про підготовку терактів, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку і факти посягань на учасників виборчого процесу, штаби, територіальні виборчі комісії і злочини проти виборчих прав і свобод громадян.

Телефонувати потрібно за номером — 0 800 501 482. У СБУ пообіцяли, що отримана інформація буде вважатися конфіденційною і ретельно перевірятися.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть у неділю, 25 жовтня. За порядком на виборах в Харківській області будуть стежити  майже десять тисяч правоохоронців.