СБУ цілодобово стежитиме за харків'янами, підключать всі камери

19 травня в обласному Управлінні СБУ відбулася спецнарада з керівництвом мерії і поліцейськими. На нову систему цілодобового спостереження керівництво спецслужби покладає великі надії.

У Харкові обговорили питання впровадження комплексного відеоспостереження.

В обласному Управлінні СБУ відбулася спецнарада з керівництвом Харківської міськради та правоохоронних органів. Як повідомив начальник прес-центру управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, на заході обговорювали стратегії побудови та розвитку Єдиної комплексної системи відеоспостереження в Харкові в рамках ініціатив Президента України по діджіталізаціі і цифровій трансформації суспільного життя.

В рамках запланованого проєкту буде створено Ситуаційний центр, який оснастять сучасним обладнанням. Воно дозволить вести цілодобове відеоспостереження і запис інформації з камер в Харкові.

"Планується, що в комплекс будуть підключені всі існуючі відеокамери, встановлені в місті, а також нові, які будуть розміщуватися відповідно до потреб правоохоронних структур і комунальних підприємств", — повідомили в СБУ.

Абдула додав, що комплекс буде знаходитися у власності харківської територіальної громади. При цьому всі правоохоронні органи в регіоні отримають право доступу до відеоконтенту, але вони повинні будуть дотримуватися вимог щодо захисту інформації.

"Введення Єдиної системи відеоспостереження дозволить істотно розширити зону контролю, в порівнянні з сьогоднішньою, а також наділити її "інтелектуальними здібностями". Наприклад, це можливість автоматичного розпізнавання реєстраційних знаків транспортних засобів, їх типів і марок, розпізнавання осіб, виявлення залишених без нагляду підозрілих предметів і т. д.", — повідомив керівник прес-центру СБУ.

У свою чергу, начальник обласного управління СБУ Роман Дудін висловив упевненість в ефективності системи цілодобового відеомоніторингу. На його думку, вона повинна стати стримуючим фактором для потенційних правопорушників.

"Ми впевнені, що сам факт існування системи цілодобового відеомоніторингу міста стане серйозним стримуючим фактором для осіб, які виношують наміри вчинення злочинів, і сприятиме профілактиці злочинності в регіон", — підкреслив Роман Дудін.