Рятувальники будуть доставляти пацієнтів з COVID-19 до Харківської обласної лікарні

Офтальмологічний корпус обласної лікарні планують відкрити для прийому 1 грудня.

Відділення готове для прийому пацієнтів, але не всі зможуть піднятися на другий поверх. Допомагати будуть співробітники ДСНС.

Ще одна лікарня почне приймати пацієнтів з підтвердженим коронавірусом. 1 грудня після ремонту відкриється перепрофільований офтальмологічний корпус Харківської обласної лікарні. Головна проблема тут — відсутність ліфта. Хворі у важкому стані не зможуть самостійно підніматися сходами. У січні в корпусі планують почати монтувати ліфт. Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Тарас Пастух.

"У суботу [28 листопада — ред.] там вже розставили ліжка, все повністю необхідне для прийому пацієнтів. Єдине, що залишалося питання самої вхідної групи, ще не встигали її завершити. Тому ми домовилися і висловлюю свою вдячність нашим співробітникам ДСНС, вони виділять свої наряди, які зможуть допомагати в тому випадку, якщо буде доставлятися важкий хворий або людина, якій важко буде підніматися на другий поверх. Тоді співробітники ДСНС допомагатимуть це робити, безумовно, у всіх засобах захисту, щоб медики могли займатися лікувальною роботою. А вже з січня, сподіваюся, нам вдасться реалізувати поставку туди і монтаж ліфта. Тоді ми цю проблему знімемо повністю", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська залізнична лікарня прийняла першого пацієнта з коронавірусом.

Як писав KHARKIV Today, пацієнтів, які лікувалися в офтальмологічному корпусі до ремонту, перевели до відділення гастроентерології, його наповненість зараз менше 50%. В операційному блоці на дев'ятому поверсі головного корпусу лікарні обладнали одну з операційних для офтальмологічних операцій.

Нагадаємо, в офтальмологічному корпусі зможуть розмістити одночасно 57 пацієнтів з кисневою дотацією (з них 7 — в реанімації).