Росія планує виробляти свою вакцину від COVID-19 в Харкові

За даними Російського фонду прямих інвестицій, компанія "Біолік" вже налагодила випуск готової вакцини "Супутник V".

Компанія "Біолік" знаходиться в Помірках в Харкові.

8 грудня генеральний директор Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв, директор інституту імені Гамалії Олександр Гінзбург і кум Путіна, нардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук зустрілися в Москві. Вони обговорили можливість технологічного трансферу та запуску виробництва на території України російської вакцини "Супутник V" від коронавірусу. Про це повідомили на сайті Російського фонду прямих інвестицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID в Харкові вдома: як здати аналіз, викликати медсестру і лікаря

"Фонд і інститут імені Гамалії готові виробляти вакцину в Україні і подати документи для її реєстрації державними регулюючими органами. Випуск готової форми вакцини на території України вже налагодила одна з провідних фармацевтичних компаній — АТ "Біолік". Виробничі потужності компанії, на яких буде здійснюватися випуск вакцини, відповідають усім вимогам стандарту GMP", — розповіли вони.

Відзначимо, компанія "Біолік" знаходиться в Помірках і виробляє, зокрема, вакцини. Вони позиціонують себе як єдине підприємство в країні, яке виготовляє дитячі вакцини, серед них АКДС (проти коклюшу, дифтерії і правця).

У 2018 році контрольний пакет акцій компанії купила Vilkom Services Limited (Кіпр). Раніше "Біолік" була дочірньою компанією російського "Фармстандарта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина від коронавірусу. Як і коли робити щеплення?

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов заявляв, що Україна не буде купувати російську вакцину, оскільки "Супутник V" не завершив третій клінічний етап випробувань і ВООЗ не оприлюднила відповідні дані.