Родині харків'ян загрожує до 12 років в'язниці за бізнес на "закладках"

Закладникам повідомили про підозру.

Суд обрав закладникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

50-річного чоловіка, його 49-річну дружину та їх 33-річного знайомого підозрюють в незаконному збуті наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

Слідчі встановили, що схему збуту метадону та димедролу організував в 2019 році 50-річний чоловік. Він також залучив свою дружину і знайомого. Група розкладала закладки, інформацію про їх місцезнаходження відправляли по телефону, гроші від клієнтів отримували через електронну систему. Під час обшуків в будинку і автомобілі знайшли метадон, димедрол, розфасовані пакети.

Всім трьом повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 і ч. 4 ст. 321 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові затримали групу "закладників" метадону

У Харкові затримали шістьох "закладників" наркотиків віком від 22 до 45 років, які збували метадон на території міста і області. Зловмисники шукали клієнтів за допомогою "сарафанного радіо". А замовлення від покупців брали на мобільний телефон. Одну дозу метадону продавали за 500 гривень. При затриманні у них вилучили 100 "чеків" з метадоном. Кожен — по 0,25 грама.