РНБО на екстреному засіданні може ввести режим надзвичайного стану

Засідання Ради національної безпеки відбудеться 17 березня.

Про своє рішення скликати засідання Радбезу президент заявив під час наради на Банковій.

17 березня Президент України Володимир Зеленський проведе екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому розглянуть можливість введення в країні надзвичайного стану. Про це повідомляє ZN.ua із посиланням на власні джерела в уряді.

За словами співрозмовника видання, про плани президента стало відомо під час розширеної наради на Банковій. Вона була присвячена пандемії коронавірусу і пов'язаних із нею труднощів, які виникають при проведенні карантинних заходів.

"Нарада проходила під керівництвом президента Володимира Зеленського. Основними доповідачами були прем'єр-міністр Денис Шмигаль і секретар РНБО Олексій Данилов. У засіданні брали участь голови ОДА з усієї країни", – повідомило джерело.

Якщо Радбез ухвалить рішення про введення режиму НС, то воно потребує подальшого затвердження Верховною Радою.

Позачергове засідання парламенту також заплановано на 17 березня. Раніше спікер Ради Дмитро Разумков заявляв, що на цьому засіданні розглянуть законопроект, пов'язаний з питаннями боротьби з коронавірусом.

Як писав KHARKIV Today, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Пізніше роботодавцям порекомендували відправити співробітників на віддалену роботу.

15 березня міністр охорони здоров'я Ілля Ємець  звернувся до українців із проханням прийняти обмеження для запобігання поширення коронавірусу, зокрема – закрити кафе, ресторани і торгово-розважальні центри.