Рідним екіпажу Ан-26 вручили нагороди

Льотчиків посмертно нагородили медалями "За військову службу Україні".

Нагороди отримували матері, дружини і діти загиблих льотчиків.

21 жовтня рідним екіпажу Ан-26, який розбився недалеко від Чугуєва передали медалі "За військову службу Україні". До нагород льотчиків ХНУПС імені Кожедуба приставили посмертно. Про це повідомили в Чугуївській районній державній адміністрації.

Медалі вручав начальник штабу вузу, полковник Андрій Бережний. Після цього пам'ять льотчиків вшанували хвилиною мовчання.

  • Нагороду майора Богдана Кишені отримала його мати Ірина Кишеня.
  • Медаль капітана Олексія Остапенка вручили його дружині Олені Остапенко.
  • Нагороду капітана Дмитра Добрелі передали його матері Віті Ломовій.
  • Медаль старшого лейтенанта Ашрафа Мсуя отримала його мати Римма Мсуя.
  • Нагороду старшого лейтенанта Олега Козаченка вручили його дружині Марині Козаченко.
  • Медаль прапорщика Євгена Іванова передали його дружині Олені Івановій.
  • Нагороду прапорщика Олега Широчука отримав його син Андрій Широчук.

Нагадаємо, 19 жовтня сім'ям курсантів, які загинули 25 вересня в авіакатастрофі Ан-26 недалеко від Чугуєва, отримали компенсації, їм виплатили по 1,5 мільйона гривень. Сім'ям екіпажу обіцяють дати компенсації після того, як остаточно встановлять обставини і причини авіакатастрофи.

Як писав KHARKIV Today, увечері, 25 вересня, військово-транспортний борт Ан-26Ш упав і загорівся. На борту були 27 осіб, екіпаж і курсанти, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 з них, ще один— Віталій Вільховий помер у лікарні. Для ідентифікації тіл призначали судово-медичні експертизи, їх закінчили проводити 2 жовтня. На площі Свободи з усіма загиблими попрощались 6 жовтня, потім 25 чоловік поховали в 11 регіонах країни.