Рибалка загинув в наметі на водосховищі в Харківській області (Фото)

Трагедія сталася на Печенізькому водосховищі.

Чоловік розпалив пальник прямо в наметі.

Вночі 16 грудня на Печенізькому водосховищі біля села Рубіжне (Вовчанський район) рятувальники знайшли в наметі мертвого рибалку, який отруївся чадним газом. Про це повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області.

"Рибалка, щоб зігрітися, розпалив у своєму наметі газовий пальник. Ймовірно, чадному газу не було куди подітися з намету, утворилася смертельно небезпечна концентрація, і людина загинула",  — сказано в повідомленні.

Рятувальники просять жителів Харківської області не забувати про безпеку і нагадують, що чадний газ — невидимий і небезпечний.

"Якщо до справності і належного протипожежного стану систем вентиляції та устаткування опалення на виробництві і вдома люди ставляться більш-менш відповідально, то в інших випадках інстинкт самозбереження може притупитися", — підкреслили в ДСНС.

Як писав KHARKIV Today, 10 грудня на Петренківському ставку (Салтівське озеро, Немишлянський район) в Харкові співробітники ДСНС врятували чоловіка, який провалився під лід. Потопаючого рибалку спочатку намагалися дістати двоє чоловіків, однак без спеціальних засобів їм не вдавалося це зробити, тому викликали рятувальників. Рибалку з сильним переохолодженням доставили до лікарні.