Реєстрацію Кернеса на посаду мера Харкова визнали законною

Суд дійшов висновку, що Кернес "діяв виключно в рамках закону".

В апеляції не знайшли підстави для задоволення позовних вимог.

Другий апеляційний адміністративний суд прийшов до висновку, що Харківська міська територіальна виборча комісія законно зареєструвала Геннадія Кернеса на посаду мера Харкова на підставі його заяви з електронним підписом. Про це в понеділок, 16 листопада, повідомляє "Суспільне".

Як заявила головуюча в колегії суддя Зоя Подобайло, суд першої інстанції дійшов правильного висновку, що відповідач діяв виключно в рамках закону. За її словами, заява була складена і підписана способом, який передбачений Виборчим кодексом.

"Підписант такої заяви був безумовно і однозначно ідентифікований і мав діючий кваліфікований сертифікат відкритого ключа, тому відсутні підстави для задоволення позовних вимог", — оголосила головуюча в колегії суддя Зоя Подобайло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській міськраді чекають Кернеса на присягу

Позов про визнання реєстрації Кернеса незаконною подала кандидатка в мери Харкова Ірина Денисова, до апеляційної скарги приєдналася ще одна кандидатка в мери — Наталія Пилипенко.

"Згідно з протоколом, можна встановити, що він відповідає всім вимогам для фізичної особи, і не всім вимогам для юридичної особи, в зв'язку з цим сказати, що це підпис юридичної особи, неможливо ... Хочу зазначити, що ні в апеляційній скарзі, ні в позовній заяві незрозуміло, яким чином порушуються права і інтереси позивачів і апелянтів ", — заявила представниця міської ТВК Олена Загорська.

KHARKIV Today раніше писав про те, що 7 листопада територіальна виборча комісія зареєструвала Кернеса мером.