Рецидивісти намагалися відібрати у харків'янина квартиру

Власнику квартири заявили про великий борг і стали погрожувати.

Рецидивісти вимагали у харків'янина 50 тисяч гривень і перереєстрацію права власності на квартиру через неіснуючий борг.

28 листопада правоохоронці затримали одного з вимагачів під час отримання чергового траншу. При собі у нього був паспорт потерпілого, ніж і балон зі сльозогінним газом. Про це повідомили у відділі комунікації поліції в Харківській області.

Раніше до поліції звернувся харків'янин — власник квартири і повідомив, що невідомі погрожують йому і вимагають повернути гроші, які він нібито заборгував, і переоформити квартиру.

Слідчі встановили зловмисників. Ними виявилися жителі Харкова, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки, грабежі та наркотики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали угруповання, яке загрожувало вбити дитину

"Залякуванням і побиттям вимагали гроші як з платоспроможних громадян, так і з соціально незахищених верств населення", — пояснили в поліції.

Зловмисника затримали і вручили йому підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав KHARKIV Today, в Харківській області злочинна група наживалася на боржниках. Зловмисники давали гроші в борг жителям Харківської області. Коли борги повертали, ті вимагали відсотки. Однак їх розмір перевищував суму кредиту в кілька разів.