Рецидивіст всю ніч виносив техніку з чужого будинку в Харкові

Зловмисник обікрав будинок в Холодногірському районі.

Чоловік всю ніч переносив техніку з чужого до свого будинку.

11 лютого сусіди повідомили до поліції про те, що з будинку в Холодногірському районі невідомий виносить техніку. Поліцейські встановили зловмисника. Ним виявився 33-річний раніше судимий за крадіжки чоловік, який живе недалеко від обкраденого будинку. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Як з'ясували слідчі, чоловік розбив вікно, пошкодив вхідні двері і проник до будку до сусідів. Майже всю ніч він переносив до себе додому різну техніку. У сусідів він забрав газонокосарку, шість металевих радіаторів опалення, газовий котел і холодильник. Свій вчинок пояснив складним матеріальним становищем.

Коли поліцейські приїхали до будинку, який обікрали, там нікого не було. Вони перекрили всі входи і виходи і дочекалися приїзду власника будинку. Через деякий час розшукали зловмисника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові "КОРД" затримав квартирного злодія

Слідчі вручили чоловікові підозру за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до шести років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові "працівника ЖЕКу" засудили за квартирні крадіжки. Раніше судимий 30-річний житель Києва у вересні 2019 року проник в одну з квартир в Харкові, представившись працівником ЖЕКу. Він пов'язав господиню квартири і закрив її у ванній. Крім цінних речей, чоловік вкрав кредитну картку. Однак це був не єдиний випадок.

У березні 2020 року цей же чоловік проник у дім до іншої жінки, громадянки Індії, назвав себе знайомим власника квартири. Погрожуючи ножем, забрав цінні речі з квартири і гроші. Суд засудив чоловіка до 7,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.